Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

meli , ale nebranili.

2 2
možnosti
JP

Opomíjíte jeden závažný fakt, Anglie i Francie nejen porušili smlouvy s námi, ale dokonce nás vyzývali k podrobení se Hitlerovi, tedy sprostá zrada. Hitler byl schopen pro uskutečnění svých cílů právě JE požádat o vojenskou pomoc, a oni by mu ji tedy dali!

Plácáte všichni nesmysly pořád dokola. Rv

2 0
možnosti
OK

polsko 1920 a finsko 1939 se branili agresi sssr take bez spojencu, dokonce i habes se 1936 branila proti italum bez spojencu. vymluvy na spojence jsou jen vymluvy na vlastni zbabelost.mimochodem britove s nami zadnou spojeneckou smlouvu nemeli a pomoc francie byla vazana na souhlas sssr a sssr nemel kudy poskytnout pomoc, neb s nami, ani s nemeckem nesousedil a soudruh benes opomnel do svych smluv zahrnout polaky, popr. rumuny. cele zari 1938 byla jen benesova odporna vlastizrada stejne jako jeho nasledna politika -csr do sfery vlivu sssr 1943,  jmenovani komunistu do vlady 1945, masivni loupez, zvana znarodneni tehoz roku, bolsevicky prevrat na slovensku 1946 a v cele zemi 1948, byla jeho praci za kterou by zasluhoval provaz jako nejvetsi vlastizradce v dejinach ceske zeme.p.s. vyhnani a okradeni milonu cs nemcu a madaru ani nemluve, nedoslo by k nemu nebyt benese.

5 1
možnosti
MM

Vkládám tam kam patří, před tím mi příspěvek skočil nahoru: Ježíš člověče, co to píšete za nesmysly? Hitler na tom nebyl dobře, neměl pevné postavení. Dokonce by jej odvolali? Proboha KDO???? když měl naprosto masivní podporu národa, měl svůj parlament, měl svoji vládu. Kdo by jej tak podle vás odvolal? Pokud chcete tvrdit tyhle absurdity a to, že Německo na tom bylo vojensky hůř než ČR, tak si o tom přečtěte fakta - ne názory. Podívejte se na složení parlamentu a vlády v roce 1939 v Německu, podívejte se na výčet výzbroje a počet vojáků.

3 0
možnosti
MM

opět skočilo nahoru, namísto reakce na pana Bártu, tak to vzdávám.....

0 0
možnosti
MM

Ježíš člověče, co to píšete za nesmysly? Hitler na tom nebyl dobře, neměl pevné postavení. Dokonce by jej odvolali? Proboha KDO???? když měl naprosto masivní podporu národa, měl svůj parlament, měl svoji vládu. Kdo by jej tak podle vás odvolal? Pokud chcete tvrdit tyhle absurdity a to, že Německo na tom bylo vojensky hůř než ČR, tak si o tom přečtěte fakta - ne názory. Podívejte se na složení parlamentu a vlády v roce 1939 v Německu, podívejte se na výčet výzbroje a počet vojáků.

0 0
možnosti
MM

To bylo pro pana Bártu dole, nevím proč to skočilo nahoru.

0 0
možnosti
VS

Není mi známo, že by Československo podepsalo Mnichovskou dohodu.

1 0
možnosti
Foto

Proč Vám oponuji: ani jedna z těch podmínek Vašeho prvního seznamu nenastala: vojáci se chtěli bránit, munici měli, měli sílu a odhodlání. Armáda síly nasadila a president, jako vrchní velitel armády, je poslal domů. Ale stejně to udělal Ludvík Svoboda. Nebraňte se. Zdá se mi, že vždy selhaly politické autority, nikoliv reálná vojenská moc.

4 0
možnosti
OK

to je smutna pravda, 1938 a 1968 byly predevsim selhanim vedeni zeme.

2 0
možnosti
Foto

určitě karma...před týdnem jsem si projel bungrovku Slavonice-Písečné...pro způsob vedení války ze strany Německa zcela nepoužitelné. Systém bungrů byl k ničenu už za 1.světové války, Němci to prostě vzali jinudy. A to pomíjím hluchá místa našeho pevnostního systému.. ale i kdyby...mohly nás napadnout od slovenské strany...kdo by jim v tom zabránil, slovenská armáda?

2 0
možnosti
Foto

Máte, pane Šišo, pravdu v jednom ohledu. Armády se vždy připravují na minulou válku. Ale jinak bych se raději klonil k riskantní obraně. Ale já vím, po válce je generálem každý blb.

3 0
možnosti
MR

meli, ale museli bychom byt rozumnejsi, Polacia Ukrajinci napriklad odrazili o mnoho silnejsi SSSR v roce 1920, Lenin a Trocky si nedelali starosti, a mirili na Berlin, Viden a Pariz, ale ouha! proti vsemu ocekavani Polaci to odraziii, jako uz parkrat predtim dokazali jit proti presile. A kdyby jsme se blbe nehadali o pitomy Tesin, a s Polaky jsme se dohodli, tak jsme mohli Nemcum vyprasit kozich, i prese vsechnu presilu, a kdyby Nemecko hned napoprve nevjelo na cizi uzemi jako nuz do masla, tak uz tam jejich nadseni chciplo v zarodku. Jenze, sami jsme se izolovali, taktez Polaci, i po vitezstvi v 1920, misto aby se s Ukrajinci a Litevci spojili, po bitve  zase zacali na sebe nevrazit. A stale jsme nepoucitelni.

5 0
možnosti
ZK

Z95d49e54n33a 15K74o15č80í

6. 8. 2013 20:10

Máte v tom trochu guláš. Srovnáváte nesrovnatelné. Češi také odrazili v roce 1919 teoreticky silnější Poláky ....  . Neznáte asi tehdejší mapu, ale ani protičeské nálady v Polsku ......  Třetina obyvatel v Čechách byla etnickými němci ....... Prostě jste napsal jen blábol. ;-D!!

0 0
možnosti
Foto

Spíše si myslím, že měli. Vojenskou převahu jsme tehdy měli. A i kdybychom prohráli, čestná prohra je lepší, než zbabělá kapitulace. Hovořím o mravním aspektu. Stejně jsme tu kapitulaci zaplatili tolika životy, že je sporné, zda tato volba byla menším zlem.

Jakoby se zdálo, že se nám, jako národu, moc bojovat nechce. Raději lavírujeme mezi kompromisy a pak sklidíme mravní pohrdání silnějších.

A není to podobné současnosti?

4 0
možnosti
JB

J58a40n 35B40á37r29t22a

6. 8. 2013 16:37

Hlavně ani Němci na tom na začátku války nebyli nijak dobře a Hitler neměl tak pevné postavení. Pokud by naše obrana znamenala třeba jen průtah, mohlo všechno dopadnout úplně jinak. Hitler by možná byl odvolán.

1 1
možnosti
PR

P48a76v54e24l 15R67y89s

6. 8. 2013 15:33

Neměli jsme se bránit. Ani jsme nemohli. Jak z vojenských důvodů, tak z důvodu mezinárodní diplomacie a politiky. 

Dobrý blog, karmaR^

3 1
možnosti
Foto

Já s Vámi nesouhlasím. Pokud si vygúglíte okolnosti, pak kapitulace asi prvoplánově vycházela lépe. Ale v druhém součtu už ne. Hitler tehdy zkoušel, co okolí vydrží. Slabochy následně zničil. (Aniž bych chtěl navazovat na současnou situaci: nedělá Zeman totéž? Slabochy ničí úplně systematicky jako kterýkoliv jiný diktátor. Kdyby se mu někdo postavil stejnou silou, Zeman by jej respektoval jako politickou sílu. [Jako respektoval Klause]).

1 2
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Bývalý absolvent VVLŠ v Košicích (1985-1990). Od roku 1993 programátor, žijící na Slovensku, pro kterého existuje i jiný smysl života, než IT.

Seznam rubrik