Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J60a86n 93R18á19ž

14. 2. 2017 16:25

Vsuvka: Soudce Robart je znám i tím, že brojí proti principu známém jako "stare decisis" na němž stojí anglosaské obecné právo, že stejné, či obdobné případy mají být rozhodnuty stejně, neb považuje některé vytvořené precedenty, které jsou závazné pro všechny obdobné případy, za příliš konzervativní.

0 0
možnosti
RB

R72a74d72a57n 36B66e17m

14. 2. 2017 15:46

skvele napsano, strcil jste do kapsy I mnoho novinaru na iDnes, kteri nedokazi napsat objektivni clanek, gratuluji, VELKA KARMA !!!

6 0
možnosti
MD

Hodne dobre cteni. Az jsem se musel vratit k vasemu predstaveni se.

1 0
možnosti
JS

J79a55n 84S87o97u49č68e80k

14. 2. 2017 12:46

Děkuji za nestranný a poměrně erudovaný článek. Jsem přesvědčen, že kdyby ten samý dekret vydal jakýkoli jiný prezident, než Trump, prošlo by to zcela bez povšimnutí. To, co se nyní v USA děje, považuji za velké ohrožení demokracie a nebezpečný precedens do budoucna. Pokud si jedna strana osobuje právo nejen zpochybnit, ale jakýmkoli způsobem zvrátit, výsledek demokratických voleb a používá k tomu zastrašovací techniky podobné těm nacistickým, tak tzv. demokratickým společnostem skutečně hrozí návrat k něčemu špatnému. Kde se v části Američanů vzalo najednou tolik nenávisti a kdo ji podněcuje a živí, to nevím, ale je to jiskra, která může zažehnout něco daleko horšího.

3 1
možnosti
RS

Velmi cenne uvahy stranou, ale nechteji USA zabranit masovemu prilivu inzenyru a doktoru do zeme?

5 0
možnosti
LP

Váš článek se mi četl těžce, ale skutečně jej považuji za nestranný a přínosný. Děkuji Vám za něj.

9 0
možnosti
MZ

Vážený pane Foldyna,

musím pochválit, velmi pěkné shrnutí, kvalitní článek. Sic ne se vším souhlas, to by ale bylo na dlouho, přesto zasloužená karma.

S pozdravem

MZ

7 0
možnosti

Snažíte se vystupovat nestranně, ale je vidět, že Trumpovi fandíte. Na tom není nic špatného, ale je dobré to uvést na začátku článku. Já osobně nevím, zda nesnáším více než Trumpa či Clinton, takže se nikoho zastávat nehodlám.

Dekret byl mimořádně hloupý, akt hodný Putina (akorát že Putin je chytrý a zkušený, takže tenhle šmejd hraje šachy a podobná gesta dělá na efekt) či jiného polodiktátora opilého mocí. Dekret znemožnil určitým lidem vstup do USA úplně zbytečně a samozřejmě nic nevyřešil. Můžeme doufat, že Trumpa spolustraníci zklidní a nechají ho dělat něco užitečného, ne silácká gesta.

Co se týče šermovačky soudů a Trumpa, asi půjde o věc právního názoru a nepůjde jako v exaktních vědách o nějakou objektivní pravdu. Kdo komu bude fandit, takovou pozici bude hájit.

1 8
možnosti
MZ

Vážený pane Pavle,

souhlasím, že je z článku trochu cítit náklonnost k panu Trumpovi. Přesto tento článek považuji za jeden z nejlepších, minimum emocí, široký rozhled, vyvození důsledků a obecně fakta, i když trochu z jedné strany jen. Škoda, že takových článků je minimum. Přesto nemohu souhlasit s tou hloupostí, už i v článku je uvedeno a není nic lepšího, jak si oťukat protivníka, než do něj šťouchnout. Zda to ale tak chtěl, nevím. Účel ale splnilo.

S pozdravem

MZ

4 0
možnosti
PB

... ano, takto v praxi funguje prezidentský systémR^

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Bývalý absolvent VVLŠ v Košicích (1985-1990). Od roku 1993 programátor, žijící na Slovensku, pro kterého existuje i jiný smysl života, než IT.

Seznam rubrik